< Terug naar overzicht

Een snelle implementatie van SAP software is mogelijk

SAP-software implementeren is te duur en duurt te lang. Dat is vaak de gedachte bij organisaties wanneer zij over willen stappen naar een nieuw ERP-systeem. Hubert Wezenberg is door SAP gevraagd om hierover zijn visie te delen. Waarom is het in deze tijd zo lastig om potentieel nieuwe klanten te overtuigen? En ben je als SAP-partner op een andere manier potentiële klanten gaan benaderen? In onderstaande video geeft Hubert antwoord op deze vragen.

Een korte Q&A om dieper op de antwoorden van Hubert in te gaan

Waarom is het zo moeilijk om bij potentiële klanten aan tafel te komen?

Organisaties die nog geen gebruik maken van SAP, kennen SAP vaak alleen van de negatieve verhalen. De implementatieprojecten duren lang, de organisatie ondervindt er lange tijd hinder van, en de software en het onderhoud zijn duur. Ook zijn small en medium businesses er vaak niet van op de hoogte dat SAP, en Cloud-software in het bijzonder, voor hen interessant kan zijn. Daarnaast kennen ze ons als partner ook nog niet.

Waarom zouden potentiële klanten Quinso moeten leren kennen? Wat onderscheidt Quinso van andere SAP-partners?

Bij Quinso ligt de focus ook op new business, klanten die nog geen SAP-software hebben. We onderzoeken waar de pijnpunten binnen hun organisatie liggen en adviseren over welke software aansluit bij de organisatie. We gebruiken onze kennis, ervaring en nieuwsgierigheid om kwaliteitsoplossingen te leveren. We prikkelen onze klanten om vooruitgang te omarmen. Zo leggen we de lat hoog voor efficiënte en duurzame bedrijfsprocessen. We vermijden zinloze procedures en doen wat nodig en praktisch uitvoerbaar is. De technologische oplossingen van vandaag kunnen morgen achterhaald zijn. Daarom is het belangrijk om ons snel aan te passen aan de context waarin we opereren en sturen we de transformatie van binnenuit. Dat vereist dat we de mouwen opstropen, elkaar helpen en altijd dat stapje verder gaan.

En op welke manier pakken jullie een implementatie bij nieuwe klanten aan?

Wij nemen de tijd om de klant te leren kennen. Vragen die we hierbij centraal zetten zijn: welke software past bij de processen binnen het bedrijf? Wat hebben zij nodig om hun groei te bewerkstelligen? Welke best practices kunnen we inzetten om het implementatieproces te versnellen?

Om antwoord te geven op deze vragen starten we met het nieuw ontwikkelde Digital Discovery Assessment. In een halve dag onderzoeken we waar de pijnpunten van de organisatie liggen, waar de kansen voor groei liggen en welke best practices van S/4HANA Cloud aansluiten op de organisatie. We stappen niet op de klant af met het idee om het wiel opnieuw uit te vinden. Dankzij de meer dan 800+ best practices kunnen wij precies de aansluiting met de klant vinden. Aan het eind van die halve dag ligt er een helder rapport met een fit-to-standard approach voor de implementatie. Het advies is uiteraard niet in beton gegoten, het is een uitganspunt van waaruit wij met de klant gaan sparren over de mogelijkheden en kansen die de software biedt voor hun organisatie. Dankzij deze standaardanalyse waaruit een maatwerkadvies komt, kunnen wij de overstap naar S/4HANA Cloud binnen 6 tot 9 maanden realiseren.

Tot slot, kun je voorbeelden noemen van klanten waarbij een snelle implementatie heeft plaatsgevonden?

We zijn dit jaar gestart met deze manier van werken, het inzetten van het Digital Discovery Assessment als start om te komen tot een succesvolle aanpak. En we hebben al mooie resultaten neergezet. Onder andere bij White Fields en Yanmar heeft dit zijn vruchten afgeworpen. Bij White Fields realiseren we de implementatie van S/4HANA Cloud in slechts drie maanden. Dankzij de kant-en-klare oplossingen die SAP biedt, kunnen we snel de nieuwe technologie implementeren, zonder dat het werk stil komt te liggen. Zo hebben we in de eerste fase van het project inzicht gekregen in de basisprocessen. Welke data is er specifiek nodig om het systeem te laten werken? In een maand is deze inrichting afgerond en konden we de gebruikers gaan opleiden. Doordat een deel van de data al in de ontwikkelingsomgeving beschikbaar was, hadden we de mogelijkheid de training werkelijk ‘on the job’ uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat het getrainde voor gebruikers ook direct heel herkenbaar is. En wij ontvangen direct feedback over wat praktisch beter kan werken in het nieuwe systeem. Hierdoor nemen we niet alleen de organisatie, maar ook de medewerkers mee.  Zij kunnen direct de best practices toepassen op hun dagelijkse werkzaamheden.

Nieuwsgierig geworden?

Wil je na het lezen van dit blog meer weten over onze aanpak? Of wil je een Digital Discovery Assessment bij jouw organisatie doen? Vraag dan ons Digital Discovery Assessment aan of neem direct contact op met Hubert Wezenberg. Hij praat je er graag over bij. Je kunt hem bereiken via hubert.wezenberg@quinso.com.

Deel:

Gerelateerd