< Terug naar overzicht

SAP Fiori: optimale gebruikerservaring in SAP S/4HANA

In de moderne bedrijfswereld is efficiëntie cruciaal. Toch worstelen veel organisaties met inefficiënte workflows en complexe gebruikerservaringen in hun ERP-systemen. Deze uitdagingen belemmeren regelmatig de productiviteit van je medewerkers en vertragen je bedrijfsvoering. Gelukkig is er een oplossing: SAP Fiori. Fiori is het SAP gebruikersplatform, waarmee je op een eenvoudig en consistente manier apps ontwikkelt. De Fiori-technologie zorgt dat alle schermen dezelfde look and feel hebben, ongeacht het apparaat of afmetingen van het scherm. Hierdoor zet je de gebruiker continu centraal, zodat de user experience (UX) steeds verder wordt verbeterd.

Dagelijks worstelen bedrijven met hun bestaande systemen. De overstap naar SAP Fiori kan een wereld van verschil maken. SAP Fiori is speciaal ontwikkeld voor SAP S/4HANA. In dit blog duiken we dieper in SAP Fiori en ontdek je hoe het je helpt om efficiënter en productiever te werken.

Wat is SAP Fiori?

Een systeem dat aanvoelt als een goed georganiseerde werkplek, waar alles op zijn plaats ligt en je snel vindt wat je nodig hebt. Dat is precies wat SAP Fiori biedt. Het gebruikersplatform is de nieuwste evolutie van de SAP Fiori UX, ontworpen om makkelijker met SAP S/4HANA te werken.

Door een gestroomlijnde en gepersonaliseerde interface kunnen medewerkers sneller en efficiënter werken. Het systeem past zich aan de rol van de gebruiker aan, zodat elke werknemer toegang heeft tot de relevante informatie en tools die nodig zijn voor hun specifieke taken. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar ook de tevredenheid van de medewerkers.

Belangrijkste kenmerken van SAP Fiori

Rolgebaseerde gebruikersinterface
Denk aan een gereedschapskist die automatisch alleen de tools toont die jij nodig hebt voor je klus. SAP Fiori werkt net zo. Het is ontworpen met een focus op specifieke rollen binnen een organisatie, waardoor gebruikers alleen toegang krijgen tot de applicaties en gegevens die relevant zijn voor hun functie.

Gestroomlijnde navigatie
Niet meer eindeloos zoeken. De vernieuwde navigatie maakt het systeem intuïtief. Met de verbeterde zoekfunctionaliteit en vereenvoudigde menustructuur kunnen gebruikers sneller de informatie vinden die ze nodig hebben.

Responsief design
Of het nu op een desktop, tablet of smartphone is, de software past zich automatisch aan het apparaat van de gebruiker aan. Dit maakt het mogelijk om altijd en overal efficiënt te werken.

Coherent en consistent
Uniformiteit is de sleutel. Dankzij SAP Fiori werken alle applicaties op dezelfde manier zien ze er hetzelfde uit. Dit zorgt ervoor dat gebruikers snel doorhebben hoe het systeem werkt en het zorgt voor een consistente interactie met het systeem.

Direct inzicht en actie
Directe actie op basis van real-time data? Ja, graag! Dankzij de ingebouwde analytische mogelijkheden biedt SAP Fiori real-time inzichten die direct bruikbaar zijn. Gebruikers kunnen snel beslissingen nemen en acties ondernemen op basis van actuele data.

Gepersonaliseerde homepages
Iedereen werkt anders. Gebruikers kunnen hun startpagina’s aanpassen met de apps en informatie die voor hen het belangrijkst zijn. Dit zorgt voor een meer gepersonaliseerde en productieve werkervaring.

Zakelijke voordelen

SAP Fiori biedt voordelen die verder gaan dan alleen een verbeterde gebruikerservaring. Dit zijn de belangrijkste zakelijke voordelen die het platform je oplevert:

  • Verhoogde productiviteit
  • Snellere besluitvorming
  • Flexibiliteit en mobiliteit
  • Verbeterde gebruikerstevredenheid
  • Betere samenwerking
  • Schaalbaarheid en toekomstbestendigheid

Joris Sikking

Managing Consultant

Ik wil meer uit SAP Fiori halen

Klaar om de User Experience van jouw SAP S/4HANA landschap te optimaliseren met de kracht van SAP Fiori? Neem contact op met Joris Sikking. 

Deel:

Gerelateerd