< Terug naar overzicht

SAP Joule: de co-pilot die je bedrijf écht begrijpt

In de moderne bedrijfsvoering zijn tijd en efficiëntie essentieel. Als je dagelijks met SAP-software werkt, biedt SAP Joule een baanbrekende oplossing. Deze AI-gestuurde co-pilot maakt het werken met SAP-software eenvoudiger door vragen te beantwoorden en acties uit te voeren met behulp van SAP Business AI. Hierdoor bespaar je tijd en geld en wordt de complexiteit van de taken van je medewerkers aanzienlijk verminderd.

Wat SAP Joule uniek maakt, is de diepe integratie met SAP-software en de toegang tot bedrijfsgegevens over verschillende SAP-pakketten heen. Dit stelt Joule in staat om taken en beslissingen te baseren op real-time data, iets wat andere AI-assistenten zoals ChatGPT of Microsoft Co-pilot niet kunnen. In dit blog gaan we dieper in op wat SAP Joule precies is, welke voordelen het voor je bedrijf heeft en hoe je het concreet gebruikt binnen SAP-software.

Logo van SAP Joule. Bij het openen van SAP Joule is dit wat je krijgt, namelijk de vraag 'how can i help you?"

Hoe werkt SAP Joule?

SAP Joule werkt als een slimme assistent binnen je SAP-omgeving, aangedreven door geavanceerde kunstmatige intelligentie. Stel eenvoudig vragen of geef commando’s, en het systeem begrijpt deze natuurlijke taalinput om relevante gegevens op te halen of specifieke acties uit te voeren.

De kracht van SAP Joule ligt in zijn vermogen om informatie uit verschillende SAP-modules te combineren. Stel bijvoorbeeld de vraag ‘Wat zijn de huidige voorraadniveaus?’ en SAP Joule haalt direct de meest recente data op uit het systeem. Of geef je de opdracht ‘Verstuur een inkooporder voor meer grondstoffen’, dan regelt SAP Joule dit, inclusief de bijbehorende administratie.

Dankzij SAP Business AI herkent Joule ook patronen en geeft hij suggesties op basis van historische data en actuele trends. Dit betekent dat je niet alleen antwoorden krijgt, maar ook waardevolle inzichten en aanbevelingen. Deze functionaliteiten maken het een onmisbare partner als je je operationele efficiëntie wil verhogen.

Voordelen van SAP Joule

De voordelen voor jouw bedrijf op een rijtje:

  • Vermindering van complexiteit: dankzij de integratie met verschillende SAP-modules vragen je medewerkers eenvoudiger gegevens op en voeren ze hun taken uit zonder ingewikkelde procedures te doorlopen.
  • Tijd- en kostenbesparing: door vragen te stellen en snel toegang te krijgen tot de benodigde informatie, werken je medewerkers efficiënter. Dit resulteert in snellere besluitvorming en minder tijd besteed aan administratieve taken.
  • Verhoogde productiviteit: automatiseer routineuze en tijdrovende taken, waardoor je medewerkers zich kunnen focussen op strategischere en waardevollere activiteiten.
  • Betere besluitvorming: met real-time data en AI-gestuurde inzichten reageer je snel op veranderingen in de markt en pas je je strategieën aan voor een optimale bedrijfsvoering.

Voorbeeldvragen in SAP S/4HANA

Krachtige ondersteuning binnen SAP S/4HANA door vragen te beantwoorden en acties uit te voeren die helpen bij de dagelijkse bedrijfsvoering:

  • Wat zijn de huidige voorraadniveaus van product X?
    De meest recente voorraadgegevens worden opgehaald en aan de gebruiker getoond.
  • Hoeveel openstaande inkooporders hebben we momenteel?
    Het systeem toont een overzicht van alle openstaande inkooporders, inclusief details zoals leverancier en verwachte leverdatum.
  • Wat is de omzet van de afgelopen maand?
    De omzetgegevens van de afgelopen maand, inclusief grafieken en trends, worden getoond.
  • Verstuur een inkooporder voor 500 eenheden van product Y.
    Automatisch wordt de inkooporder gegenereerd en verstuurd, inclusief de administratieve afhandeling.

Voorbeeldvragen in SAP IBP

Binnen SAP Integrated Business Planning (IBP) optimaliseert SAP Joule planningsprocessen door je snel toegang te bieden tot relevante data en het uitvoeren van complexe berekeningen:

  • Wat zijn de voorspelde verkoopcijfers voor de komende drie maanden?
    Historische verkoopdata worden geanalyseerd en de voorspelde cijfers voor de komende periode worden getoond.
  • Welke producten hebben een hoog risico op out-of-stock?
    Het systeem identificeert producten die mogelijk snel uitverkocht raken en geeft aanbevelingen voor voorraadbeheer.
  • Hoeveel productiecapaciteit is er beschikbaar in de volgende maand?
    Er wordt een overzicht gegeven van de beschikbare productiecapaciteit, inclusief mogelijke knelpunten en optimalisatievoorstellen.
  • Optimaliseer mijn productieplan op basis van de huidige vraagvoorspelling.
    Met behulp van AI worden suggesties gedaan om het productieplan aan te passen en te optimaliseren, rekening houdend met de meest recente vraagvoorspellingen.

Voorbeeldvragen in SAP Build Code

Waardevolle ondersteuning binnen SAP Build Code. Het helpt je bij de ontwikkeling en implementatie van applicaties:

  • Toon mij de laatste commit in de repository.
    De details van de laatste commit worden opgehaald en aan de gebruiker getoond.
  • Welke fouten zijn er in mijn code?
    De code wordt geanalyseerd en mogelijke fouten worden geïdentificeerd, inclusief suggesties voor oplossingen.
  • Genereer een nieuwe API voor het ophalen van klantgegevens.
    De benodigde code voor een nieuwe API, die klantgegevens ophaalt uit het systeem, wordt automatisch gecreëerd.
  • Hoe verbeter ik de performance van mijn applicatie?
    Er wordt advies gegeven over best practices en optimalisaties om de performance van de applicatie te verbeteren.

SAP Joule in Nederland

De slimme assistent is sinds begin 2024 beschikbaar in Nederland als onderdeel van de SAP S/4HANA Cloud Public Edition. Dit betekent dat je al toegang hebt tot deze innovatieve AI-gestuurde co-pilot, waarmee je je productiviteit en efficiëntie verhoogt. Naast de beschikbaarheid in SAP S/4HANA Cloud, wordt de virtuele assistent later in het jaar ook geïntegreerd in andere SAP-oplossingen zoals SAP SuccessFactors, SAP Ariba en het SAP Business Technology Platform.

De kracht van SAP Joule samengevat

SAP Joule is een baanbrekende AI-gestuurde co-pilot die volledig geïntegreerd is met je SAP-softwareomgeving. Door eenvoudige vragen te stellen en acties uit te voeren, maakt de digitale assistent het werken met SAP minder ingewikkeld en veel efficiënter. Je profiteert van tijd- en kostenbesparingen, verhoogde productiviteit en betere besluitvorming dankzij real-time data en inzichten. Hierdoor zijn niet alleen je dagelijkse werkzaamheden gestroomlijnd, maar behaal je ook strategische voordelen.

Deel:

Gerelateerd